Mean

Fredag 23e juni, p!nk-dag
Vem var det som kom med den smarta idén att sätta folk i arbete på ett radhustak kl 7 en sommarmorgon mitt under lovet? Om det är någon som vet ber jag dem vara så god och slå idéskaparen åt mig lite. Och sedan lite till. Fast inte bryta något ben, blåmärken och skrubbsår räcker bra. Och sedan le och gå därifrån. Kan ni göra det åt mig?


Home

Det är natt. Jag är hemma. Hemmahemma. Fortfarande mätt sedan middagen. Jag har pratat alldeles för länge med trevligt folk men är fortfarande inte totalt dödstrött. Jag har saknat detta. Mycket. Långa diskussioner om rätt meningslösa saker. Korta små hej bara för att få veta att man finns. Nonsens. Jag vet inte vad som ska hända imorgon. Bara att jag ska ta ett bad och raka benen. Om jag redan träffar någon och vem jag träffar vet jag inte, men jag hoppas på fler kramar.

Nu ska vi se om jag kan lyckas sova också. Hejdå.
Och javisstja:
HEMMA!
åååh, vad jag har saknat Toast!


Defying gravity

Hemresa
Ingen fönsterplats, that's too bad, men en gubbe på biljetten. Okej, en ganska ung gubbe, men ändå. Frågan är varför de har placerat honom där. Tror de att man kommer känna sig tryggare med en snygging som lurigt hånflinar mot en varje gång man ser på biljetten? Om så är fallet misslyckades de. Inte för att jag är särskilt nervös eller rädd, jag är för flygvan för det, men inte litar jag det minsta på den hånflinande pojken heller.

Jag älskar att flyga. Jag älskar att resa och jag älskar känslan i magen under start och landning och när det är luftgropar. Samma känsla som i bergochdalbanor. Samma känsla som när man ställer sig på scen. Samma känsla som när man är riktigt kär. Den känslan av att magen vill lyfta en upp ovanför marken eller platsen man sitter på. Det är en jäkligt bra känsla. Bland mina absoluta favoriter.

"Topphemligt USA avslöjat" läste jag nyss som rubrik i en DN-tidning bredvid mig. Bra att de äntligen hittat det lilla gömda landet, tycker jag.


One

1.
[...]
Det är något särskilt lugn som infinner sig när man är med nära släkt. Iallafall för mig. Jag följde med till Acebedo några timmar idag. Där var min kusin som nu hade kommit hem från England. Så fort jag såg honom kände jag någon slags extra trygghet, detta trots att jag nästan aldrig träffar honom. Det är familj. Jag gillar vanligtvis inte att säga att rötterna är viktiga, det är vem individen är som spelar roll, men sanningen att säga så betyder min familj mycket för mig. Framför allt min svenska sida. De har alltid funnits där. De är den säkra rutinen och jag vet att jag alltid kommer ha dem. Jag vet inte om det är blodsband, men det är gemenskap. Vi träffas inte fantastiskt ofta, men regelbundet sedan jag var väldigt liten. Det är troligtvis det som gör det. Det och det faktum att vi faktiskt har mycket gemensamt även fast vi är så olika. Min familj är en stor del av mig och, fast det bär emot att erkänna det, jag skulle inte vara den jag är om det inte var för dem. Alla mina sjutton kusiner, fyra fastrar och moster.

Sing for the moment

2.
Day after tomorrow.

Det blir inget internet idag. Kanske imorgon, om inte kusinen har datorer med sig som man kan ladda i-poden på. Är man 6 timmar för sig själv på en resa kan det nämligen vara trevligt att ha musik. Det känns dock onödigt att betala 50 kr för bara ett litet tag på internet när jag ändå dagen efter kan använda det hur mycket jag vill utan att betala ett öre.

Igår under restaurang-middagen pratade jag och Ana om mytologier. Framför allt den nordiska. Det är en MYCKET roligare tro än den kristna. Där är tillomed gudarna själva lite mänskliga och felande. Och saker händer, de har spännande liv och LEVER, utnyttjar livet för sig själva. Det livet de har då. Asagudarna lever i stunden, även om flera av dem vet vad framtiden bär med sig. De försöker inte omvända alla till den rätta vägen, folk får fela bäst de vill, det får de ändå själva riskera att betala för senare. Man kan nog lära sig en hel del av asagudarna. Framför allt vikten av att leva. Vikten av att njuta av vad man har just nu. Framtiden kommer ändå så småningom.

Hmm... mitt huvud har varit uppslukat i tankar om hemresan hela dagen. Tänk bara hur det kommer bli imorgon.. lååång dag! Dessutom har jag redan packat och allt sådant, inget kvar till imorgon. Jag har absolut INGEN ANING om vad jag ska göra för att få tiden att gå. Utan min musik, eftersom min i-pod kommer vara på laddning någon annanstans. Hjälp!

Logiskt

3.
Gahblahgah! Snaaart!

Min hjärna har förtvinat. Inte speciellt just här i Spanien utan gradvis sedan mellanstadiet. Asiaten i brain training-spelet säger att hjärnan är som bäst när man är 20. Inte för mig. Inte logik-delen iallafall. Den var väl som bäst när jag var 12. Horribelt. Jag känner mig dum. Eller okej, dum, nej. Inte så smart som jag kan/vill vara. Frågan är bara hur jag ska locka tillbaka logiken. De där DS-spelen är säkert lite bra iallafall, men jag har verken DS eller spelen. Jag spelar bara när jag får tag på andras. Iofsig kommer jag ha pengar, men om det är värt att spendera dem på det vet jag inte. Snälla lilla logik, kom tillbaka! Du behövs och saknas!

Jag saknar apelsinjuice. Okej, jag saknar mycket nuförtiden, men det ska allt lösa sig. Nemas problemas.

Ohnej! Jag tror min mage har krympt! Säg att det inte är sant! Eller iallafall bara tillfälligt!

Fabulous

Wow, this is very fantabulous! Vet ni vad? Lilla Millmill har faktiskt lyckats komma ikapp sin anteckningsbok med bloggen. Detta lilla inlägg skrivs faktiskt direkt in pa skärmen och inte via papper först. Magi!

Varför lyckas jag alltid vara toanödig när jag sätter mig framför datorn här? Och har jag väl börjat betala ár det för sent att ga pa toa förrän jag är klar. Typiskt. Ohwell, that's lilla me, I guess.

Javisstja, inte att förglömma, en pôjk bad mig att skriva om honom i bloggen, sa here we go:
MOHAXXMED. En pojke som borde fa igang spammet i GBG-gruppen igen. Would you do that for me, please? Du far en kram för det? Lovar. Tack :D

Snartsnartsnart sitter jag pa flyget hem! Bara tre dagar kvar, efter att jag gatt och lagt mig. Men först ska jag hem och laga min egen mat. Borde nog göra det snart. Det är sent. Och jag har bara fyra minuter kvar att skriva.
Bubbelbubbelbubbel. Jag är glad. Och ledig tills jag aker hem. Heja mig!

Patience

Fantastic four
Idag vaknade jag sent. Hela... wait for it... 9.30! Tänk att det gar att sova sa länge!

Jag längtar hem. Och jag maste erkänna att dessa lediga dagar som jag har fram tills att jag aker hem känns rätt meningslösa. För att distrahera mig lite kolalr jag pa TV. Pa program jag känner igen hemifran. Förutom den lilla detaljen att allt här är dubbat till spanska, dvs.

Det finns en sak till som de här ensamdagarna far mig att längta efter; en egen lägenhet. I min egna stad, dvs. Nära mina vänner. Av nagon anledning är det mycket mer rofyllt och och roligare att halla ordning och ta hand om skräp om jag bara gör det för mig själv. Men det är ett tag kvar till den där lägenheten med "Emilia Bergil" pa dörren. Tid och pengar kvar. Vilket paminner mig om att jag vill börja leta jobb när jag kommer hem. Bara nagot efter skolan, men still. Hmm.. jag far komma ihag att prata med lilla Katrin.

Om jag, mot alla odds, faktiskt lyckas flytta hemifran nästa ar sa lär det nog ända inte bli till en helt egen lägenhet. Kollektiv tjänas det ganska mycket pa. Och det later faktiskt inte sa hemskt det heller. Framförallt inte om jag skulle lyckas uppfylla mina och Isafolds kollektivdrömmar. De är riktigt fina, ska ni veta, fyllda med gott te och udda muggar. Man behöver ju faktiskt inte bo i stort kollektiv. Tva pers rácker gott och väl. Fy vad underbart. Men inte än, Emilia. Lugna dig, det är ett tag kvar.


The sun

5, torsdag
Ledig dag. Och redan torsdag. Det gar sjukt snabbt. Yay.

Almost fell asleep in the half-shade. jag försöker rätta till min solbränna, har haft shorts och kort kjol i samma längd alldeles för mycket. Mönstret pa mina fötter blir nog svarare att fixa till, eftersom det enda andra paret sandaler jag har gick sönder idag. Sa min fötter far fortsätta vara spindelmannen-fans.

Release me

6 dagar kvar
En nyckelpiga landade precis pa mig. Det betyder tur, va? Det är iallafall vad jag hört. Vi kör pa det. Det later bra :)


Jag gillar inte när kommentarer fastnar i huvudet. Speciellt inte när det är sadana jag egentligen inte (borde) bryr mig om. Och när jag inte kan göra nagot för att fa ut det ur huvudet. Sa jag tänker pa det. Och pa att jag inte borde tänka pa det, att det inte betyder nagot. Suck. Lilla, lilla hjärna. Du är dig minsann lik. Jag tycker om dig, men ibland ár du dum. Elak och puckad. Men mest puckad. Okej, nu har kommentaren lugnat sig lite. Istället kom nervositet. Nervositet för att komma hem, det var det sista jag hade väntat mig. Blubb, detta maste lösas.

Seven days

1 vecka
I min ägo har jag nu ett mycket fint paraply. Mycketmycket fint. Sa fint att jag vill gifta mig med det. Det var resultatet av dagens shopping. Det och en bror-present. Me like. Funderar pa att köpa mig en ny skolväska ocksa, om jag hittar nagon värdig. Min förra var den vackraste i hela världen, men den vill inte längre. Jag ska göra nagot av skalet iallafall. Fästa det vid den nya väskan pa nagot sätt. Det är den värd. Och sa far den nya en trevlig invigning och Millmillifiering pa samma gang.

För er som inte vet var min gamla väska en med simpsonsmotiv. "it's duff time!" Men ja, den är död nu.

En vecka kvar. Det känns som om jag passerat nagot magisk gräns. Början till slutet. Det efterlängtade slutet. För vid slutet aterupptas det gamla. Och det nya. Början till slutet och slutet är början. Jag längtar. Vill sitta pa flyget hem. Det kommer vara en lycklig dag. Säkerligen en lycklig vecka ocksa. Oooh, can't wait.

Men nu, nu ska jag se färdigt pa New Moon pa spanska och sedan ga och lägga mig. Sov gott. Love ya.

Take a shower!

Jag känner mig sällan lika snygg som när jag nyss stigit ur duschen och star framför spegeln och torkar haret. Har jag dessutom smink skulle jag kunna sjunga inför hela världen som publik, även om jag bara har underkläder pa mig.

Jag tror dock inte det är sa manga som har sett mig sa, sa de far nöja sig med mitt nást snyggaste jag. Det är väl inte sa illa det heller, hoppas jag. :)


Eight days a week

Mandag.
Första och enda tiden att passa: 12.10 ga till sparvagn.

Sen vet jag inte om jag har nagot mer att göra. Denna veckan kommer bli underlig och oordnad. Flickorna ska lite hit och dit. Inte jag. Däremot tror jag att jag ska följa med till Acebedo nästa gang. Lika bra. Da blir det lite miljöomväxling för mig med. Ärligt talat finns det inte sa mycket att göra här, förutom att bada och sporta ensam. Kanske inte det ultimata för en Millmill.

Jag kom pa en sak. Jag kanske borde börja att faktiskt använda min kamera här i Spanien. Som ni har sagt, bloggen är ganska tom pa bilder. Det kommer ju saklart fixas när jag kommer hem, men det blir bade enklare och roligare om jag har fler bilder. Maste bara ha nagot att ta kort pa ocksa.

Koort dag. Lämnade flickorna med sin mormor i stan kl 1. Tog ut pengar. Köpte lite ätbart (som t.ex. glass). Smet hem. Lagade mat, gick ut med musik en stund, tvättade lite och tog mig en dush. Sammantaget: rätt lyckat. Inget internet idag, dock. Medvetet, jag kör pa att logga in varannan dag. Imorgon blir det, däremot. Kanske tillomed lite shopping. If I can do it, dvs. Tycker jag vill ha nagot med hem som jag kan säga "tack, jag köpte den i Spanien" om. Dunno varför, men det later kul pa nagot sätt. Iallafall när andra säger sant.


The winner takes it all

Hmm... Jag sitter och tittar pa fotboll. Ensam. Utan att ens heja pa nagot av lagen som spelar. Hur hamnade jag här? Okej, det vet jag, men jag trodde det var tänkt att de andra skulle vara här nu. Det är de inte iallafall.

Hela Spanien är peppade. Det sag jag när jag gick tillbaka fran internetkaféet. Inget jätteparty, dock, folk var nog redan bänkade framför de fyrkantiga apparaterna.

Själv vet jag inte riktigt vilka jag hejar pa. Känns som om jag borde heja pa nagon. Känns som om jag borde heja pa Spanien. Men iofsig, med min fina lilla tur skulle de säkert förlora bara för det... om min otur är stor nog, dvs. Det skulle dock vara en bra taktik om jag i hemlighet hejar pa motstandarna. Eller vänta, nu förvirrar jag mig själv, det här var inte lätt.

Okej, nu kom de. Och jag gick och satte mig igen lagom till bröst-sparken. Ouch! De verkar inte sa intresserade, dock. Hade detta varit hemma och med Sverige i finalen tror jag att hela min familj hade lämnat allt som det var och bänkat sig framför TVn. Struntar i smutstvätt och vilka kläder man har pa sig, kanske tillomed struntat i maten, och vi bryr oss inte ens särskilt mycket om sport. Här är de duktigare. Tror jag man kan kalla det. Jag sitter fortfarande ensam framför TVn.


Saaa... Spanien vann. Jag vet inte vad den där bläckfisken hade sagt, men de vann. Och folk är GANSKA glada. GANSKA. Champagne sprutas, fyrverkerier smälls och pa TV grater malvakten. Jag tror det kommer att vara svart för nagon att vara pa daligt humör i det här landet imorgon.

Och ja, de kom och satte sig till slut. I god tid (inte sa svart, med tanke pa hur lang tid det tog innan det blev mal).

Sang och smällar utanför. Vi far se hur det gar att somna ikväll. Gonatt.

Thank you for the music

Jag ÄLSKAR att sjunga! Absolut jätte-älskar. Det är anledningen till att jag har sa svart att bestämma mig för vad som ska hända med mig, vad jag vill göra sen. Efter skolan. Jag behöver min älskade, min första kärlek. Helst skulle jag vilja vara sangerska. Pa heltid. Har jag alltid velat (eller tja, "sjungande förfatatre" och "sjungande dagisfröken" kanmske inte är heltid, men ni fattar idén). Tyvärr är det otroligt svart att lyckas med. Ytterst fa far den äran. Och ni anar inte hur avundsjuk och sur jag blir pa de jag inte tycker förtjänar det. Pa de som inte gör det för musiken eller de som kan säga när de upptäckte musiken. "Jag började sjunga redan när jag var 13." Bullshit! Musiken är mitt allt och har alltid varit det. Jag har alltid sjungit. Därför blir jag sa sur pa dem, även om de kanske förtjänar sin plats, jag är avundsjuk och vill tycka att jag förtjänar platsen mer.

Ja, det skulle vara en dream come true att vara sangerska. Att ha folk som lyssnar pa ens musik, som tycker om den. Att fa folk att känna med musiken, att bidra till att göra nagons liv liite bättre pa grund av musiken. Jag vill inte bli känd som sa, men jag önskar att manga skulle njuta av min musik. Och visst skulle det vara en väldig bonus om man fick komma in i de kretsarna och träffa och prata med alla de man ser upp till. Det är en näst intill omöjlig dröm, jag vet, men det är vad jag vill och jag vägrar ge upp den.

Something

Dag 20
Att jag inte lär mig! Det blir varmt pa nätterna. Speciellt om man sover med tjockt täcke. Gör inte det! Men sa smart är ju inte jag. Däremot är jag nyvaken. Vaknade halv 9 idag ocksa, känns som jag kommer göra det automatiskt även när jag kommer hem. Bra eller daligt?

Jag har börjat fa svart att hitta latrubriker till mina inlägg. En del av anledningen är att inläggen är ganska korta och att det inte finns sa mycket att ta fäste pa, en annan är att jag har svarare att söka musik, far nöja mig med vad jag har i i-poden, radion och huvudet. Visst, det finns endel latar där, men de maste passa till inlägget ocksa, pa ett eller annat sätt.


Nobody's home

Lördag. En vecka och tre dagar kvar.  
Jag hade förväntat mig att vakna i ett tomt hus, precis som förra helgen. Men nope, icke sa Nicke. Dels vaknade jag för tidigt (gav upp att somna om kl halv 9), dels smet de iväg mycket senare än sist. Nu är jag iallafall ensam och har tagit mig en ordentlig lunch. Inte hungrig. Avslappnad. Musik. Skönt. Skulle gärna ha det sahär i nagon dag extra, men pa mandag börjar det igen. Utan simlektioner, dock, sa det blir färre tider att passa.

Idag är alltsa dag 19, 10 dagar kvar. Nästan 2 tredjedelar avklarat. Vill hem, tycker det börjar bli pa tiden nu. Men jag lubbar pa, inte mycket mer att göra. Och snart är det slut. Lika bra att försöka utnyttja vad jag har här.

"that's a semi not-so-terrible idea!"


Eight easy steps

DAG 18, 11 DAGAR KVAR  
Tiden har börjat ga snabbt. Har jag förstatt det rätt sa är denna dagens simlektioner de sista. Fragan är hur dagarna kommer se ut sen. Nästa vecka? I'm not sure, men vi far väl se.

Jag har tva böcker kvar att läsa här, min födelsedagspresent fran lilla Isafold och en Harry Potter pa spanska. Den andra togs mest med för att jag skule kunna förbättra min spanska, men jag funderar pa att vänta med den tills jag kommer hem, att ha för att halla kvar spraket lite längre. Sa far vi se om jag lyckas tenta av bade steg 3 och 4, eller atminstone det första. Ni far halla tummarna för mig när det blir dags.


American Pie

Hungrig. Gosh, jag är inte van vid kvinno- och barnportioner. Tror jag behöver mer. Men what can I do, tänker inte precis äta dem ur huset. Jag ska inte be henne att laga dubbelt sa mycket at bara för att jag vanligtvis äter mer än de alla tre tillsammans. Ingen bra idé. Det blir gott om mat när jag kommer hem iallafall. Förlat allihopa här i Spanien, men det är bra. Jag längtar hem. Ganska väldigt mycket. Speciellt när jag är hungrig. Mitt humör kan bero ganska väldigt mycket pa hur full min mage är. Tyvärr. Som tur är finns musik som alltid höjer.

Jag saknar riktiga kramar. Kindpussar känns förvanansvärt ytliga och meningslösa i jämförelse med kramar. Faktiskt. Hmm... nu later det som att jag ár pa jättedaligt humör. Det är jag inet, längtar bara hem. Till mina världar och mitt hus fullt med mat.


Elevation

Onsdag 8e juli

BRORS FÖDELSEDAG!
Grattis till pôjken! :D
JAG TYCKER OM DIG.

Här är det varmt. Riktigt, riktigt varmt. Jag svettas fast jag bara har pa mig kort kjol och tunn topp och sitter i ett rum som väl är nástan 10 grader svalare än utomhus. Det är JÄTTEvarmt! Och millmill blir trötter. Dagdrömmer och minns lite. Trevliga stunder.

Idag har jag inte mycket att göra efter lunch och slut pa arbetsdagen. Ana är upptagen. Men det gör inte sa mycket. Det blir till att chillaxa och senare smita in online. Sa far vi se om jag kommer ihag att ta itu med p!nk och om jag orkar kolla igenom alla de där dryga 300 nya inläggen mina kära göteborgare har skrivit. Känns som om jag borde kolla dem. Och mr Jujus nya bilder, de tigger kommentarer.

Snart är jag bara en liten pöl pa golvet. Jag lovar! Eller tja, sa känns det iallafall...

Ohoj vad lilla flickan inte ville lyssna pa mig idag. Igar hade hon för lite energi, idag för mycket. Ohwell, det gick bra iallafall.

Hakuna Matata

1 vecka + 6 dagar kvar, detta är alltsa dag 16.
So far so good.
Nu: musik och längtan. Mer längtan än saknad. Lugn. Hakuna Matata.

Hmm... Spanien i VM-final för första gangen i världshistorien (tydligen). Folk är ganska glada. Om ni inte redan hade gissat det. :)

Jag har träffat en söt pojke idag. En mycket liten söt pojke. Inte ens ett ar. Jävla hormoner. NEJ, säger jag, jag vill inet bli gravid nu. Bara mina hormoner. Men de har ju aldrig varit kända för att vara särskilt smarta. Jag gillar barn, dock, det ska jag inte försneka. Det var inte för inte som jag ville bli dagis- och skolfröken när jag var mindre. (Sjungande, saklart.) Och jag tror faktiskt att jag är ganska bra med barn. Oftast. jag vet hur jag ska hantera dem pa bästa sätt och jag kan sta ut med dem. Ha talamod. Lyssna. Det senare är nagot jag märker att manga har problem med. Jag sade det när jag var liten och jag säger det igen; barn är smarta. De tänker pa och hittar lösningar till manga problem som vuxna inte lyckas med. Vuxna missar enkelheten och missar att lyssna. Lyssna pa manga visa, okomplicerade ord och lösningar. De kan ju ända inte funka, barnet är för litet och världen komplicerad. Trodde du, ja! Börja lyssna. inte bara höra, lyssna!

Catch me while I'm sleeping

Dag 15, 2 veckor kvar
Drömmar är bra. Jag gillar mina drömmar. Med hjälp av dem är jag tillbaka bland mina världar varje natt. Det hjälper ganska bra mot hemlängtan. Efter helgen och med de nya 'jobbtiderna' har jag dessutom lyckats nollställa mig lite igen. Mitt humör har börjat om fran början, nästan. Lättnad.

Imorse var väldigt stressigt ett tag, men man kan ju alltid hoppas att det inte speglar resten av dagen, utan tvärtom betyder att resten av dagen kommer bli jäddebra. Att det var dagens jobbiga. Vi far väl se.

Det kommer förresten ta ett bra tag innan jag kommit ikapp anteckningsboken i min blogg, sa mycket som jag skrivit här och sa lite som jag sitter framför datorn. Även när jag kommer hem kommer det nog ta tid. Men det gör inte sa mycket. Blir vál bara roligare sa för de som faktiskt läser bloggen. Heja er!

Ohoj vad duktig jag var idag! Och väldigt oduktig pa samma gang. Jag tror jag skrev 7 inlägg i bloggen, vilket är typ 4 dagar. Däremot glömde jag bort IGEN att fixa till konserten. Suck. Dumma lilla millmill. Jaja, jag är glad iallafall. Det blir jag alltid av er. Er och musik. Hjärta.

Oooh, vetnivad? Imorgon blir jag ledig redan innan lunch. Flickorna ska äta hos sina morföräldrar, sa jag kan smita hem och äta, duscha och kanske tillomed se en film innan jag ska iväg och träffa bade Ana och den andra pojken som jag aldrig kommer ihag namnet pa. Den som Cristina presenterade mig för. Men ja, vi far se, saker brukar sällan och aldrig bli som jag planerar.

6an

Dagens lilla tanke:
Jobb. Humör. Attityd. Snälla lilla människor, jag förstar mycket väl att man kan en dalig dag eller ett daligt jobb, men har ni valt det sa far ni faktiskt sta ert kast och sta ut eller sluta. Iallafall om ni jobbar med andra människor. Jag vet inte hur manga bussförare, kassörskor och till och med dagisfröknar jag mött som ständigt verkar vara pa daligt humör. Förlat, men ga hem och gnäll istället. Era dagar kommer inte bli roligare och ni kommer inte bli bättre bemötta genom att ga runt och vara griniga pa jobbet. Kunderna har inte gjort er nagonting. Iallafall inte allihopa. Vänner och sport är till för att avreagera sig med. Use it! Eller sluta ditt jobb om det nu är sa otroligt hemskt. Ingen vill ha dig där ända om du bara surar.

My favourite game

Mandagen den 5e Juli
Bror fyller ar pa Torsdag.

Okej, nej, jag hade kollat fel. Nagon gang i mitten pa idag bytte det till att bli halva tiden kvar. Idag är det alltsa dag 14 och jag aker hem om 15 dagar. Alltsa tva veckor och en dag.

Allt flöt pa idag iallafall. Det beror troligtvis pa en kombination av vana, nya kunskaper, musik och gott humör. Me like. Jag och smaflickorna lekte pa lekplatsen i kanske en halvtimme-timme. Jag kunde inte lata bli att tänka pa och längta efter att leka pa lekplatser med mitt folk, som är i MIN alder. Men vi hade det trevligt iallafall. Det avr dessutom molnigt idag, vilket gjorde det lite svalare och mer behagligt att vara utomhus. Andra may like hetta men jag gillar att kunna ha en kofta eller ett par langa jeans pa mig ibland.

IRLet är fixat nu iallafall. Biljetter bokade och sovplats fixad. Fortfarande P!NK kvar dock, men it shall be done. Helst imorgon, annars nagon av de följande dagarna.

Ny mascara är införskaffad nu ocksa! Duktig millmill *klappklapp*

Och bara sa ni vet är det betydligt enklare att köpa godis i Sverige än i Spanien. Jobbiga saker. Sverige har dessutom större variation, men det som finns här är iallafall gott.
ÄR DET NAGON SOM VILL LEKA CHUBBY BUNNY MED MIG NÄR JAG KOMMER HEM IGEN?

I övrigt har jag skrivit en ytterst lang och ständigt utökande lista pa vad jag vill göra pa The Sims när jag kommer hem. jag far alltid massor med inspiration till det spelet när jag är hemifran.

The way you make me feel

You make me feel good, bara sa ni vet. Tack.

Jag sitter här och lyssnar pa musik och är lycklig. Jag blir lycklig av musik och av trevligt folk. Och av att saker löser sig. Jag passade pa att ladda min i-pod idag nár jag var pa internetkaféet. Den hade varit urladdad i över en vecka. Inte nu längre. Jag är glad. Jag vet att det just nu bara är ganska tillfäligt och att jag troligtvis kommer hinna bli ganska trött imorgon, men det är iallafall tidig dag och sedan kan jag väl smita in till centrum med Ana och köpa mig en mascara. Och jag är glad NU. Det är det som spelar roll. Nu är det bara halva tiden kvar iallafall, vi far se hur mycket mer Spanska jag hinner lära mig.

Jag tycker om er. Mycket. Troligtvis speciellt manga av er som inte läser bloggen ocksa. Sa är det.

Let it be

Dag 13, lördag
Ensam, inget ansvar. Vaknade i ett tomt hus. Lugnt. Far sköta mig själv. Chillax. Trevligt. Träffade Ana. Vi gick till Festival de las Naciones. Smet runt. Kollade pa monster. Gick i cirklar. At flera sma portioner. Träffade en typ i argentina-baset som trodde jag var fransk och med linser. Fel. En liten sváng hem till Ana med musik och en liten sväng ut med en till typ för att sedan smita hem och somna i soffan. Helt OK.

Söndag 4 juli
Efter idag har halva tiden gatt. Heja!

Jag är seg men avslappnad. Nagra timmar till utan flickorna och deras lilla mamma blir det iallafall. Trött och seg. 2 veckor, 2 dagar kvar.

Jag vill bara

Saknar dig. Saknar alla. Mycket. Ibland tvekar jag pa om detta är värt det, men nu blir det min ensamhelg och sedan har halva tiden här gatt. Troligtvis och förhoppningsvis den svara halvan. Den lätta(re) och trevliga halvan ska alltsa vara den som är kvar. Wow, jag hoppas det.

Jag hittade en plats idag. En skateramp i en park som sag ut nästan som hemma. Kan vara mitt nya favoritställe.

Sommar och sol

2a juli, dag 12
Jag mar bättre idag. Typ. Iallafall fysiskt. Inget ont i huvudet och mycket mindre trötthet. Det är bara värmen som är problemet. Detta är varför jag gillar varen mer än sommaren, det är mycket svarare att fa värmeslag.

Den stora är hos en kompis nu (phew) och ikväl blir jag ledig. Jag har förresten listat ut varför storflickan har vaknat föra mig varje morgon: Hon har satt pa ett larm pa mobilen att väcka henne. Mitt egna alarm sitter pa 45 min senare, inte sa konstigt att hon var uppe innan jag.

Complicated

Människor, kan nu göra mig en tjänst? När ni säger sanningen, säg hela sanningen. Det finns alldeles för mycket:
- Ja oja, den klänningen är jättefin (men inte pa dig)
- Visst, jag kan hjälpa dig med det (men jag har ganska mycket att göra bara med mitt eget)
- Det skulle nog vara bra om du gjorde SA (för att undvika att detta sker)
- Smita dit? Sure. (men jag tycker det är trakigt)
- Plugga tilsammans imorgon? Det funkar för mig (fast jag hade tänkt göra nagot specielt annat..)
och kanske framförallt:
- Har du trakigt? (Skulle du kunna hjälpa mig?)

Var inte rädda för att be om hjälp eller berätta om det är nagot ni hellre skulle vilja göra. Största delen av världens befolkning kan inte läsa tankar. Förvänta er inte det, heller.

I have a dream

Jag drömmer om vardagen. Om langa dagar utan nagot att göra. Om filmkvällar och kramar. Jag drömmer om normala mattider och ordentliga tallrikar, uppdelade efter tallriksmetoden. Jag drömmer om morötter och riktig pizza. Molniga dagar, ruffiga gräsmattor, godis, saft och smutsiga städer. Jag drömmer om att lata bli att bada i en sjö, om att klättra i träd och om dgar framför datorn utan att riktigt veta vad man gör där. Jag drömmer om ansvar för mig själv och ingen annan.

Och sa drömmer jag saklart om den svenska sommaren och dess nätter.

All 'bout the money

2 veckor + 5 dagar kvar
Torsdagen den 1a juli

Om en vecka fyller bror ar. Jag borde se till att ha en present med mig till honom när jag kommer hem.

Nu finns det fina sma teckningar i boken ocksa, de ska jag visa när jag kommit hemhem till en scanner. Medan lillflickan hade simlektion satt vi andra tva och ritade magiska fiskar och designade party-outfits. Tänk vad kul man kan ha det. (suck) Inte för att det inte är trevligt, utan för att det i princip var det roligaste vi kunde göra. Det säger endel om hur kul jag har det här.

Barnen har kul just nu, dock. Leker i utomhus-barnpoolen. Jag borde nog ta kort pa detta, men eftersom jag inte har med mig kameran far det nöjas med mobilbilder. Om jag lyckas ta nagra bra, dvs.

HAHA! Millmill has coins for 3h 10 min pa internet! :D 7:60 euros, vilket är ungefär 76 sek. 3h, 10 min för 76 kr. Dyrt? Possibly. Beror pa vad man jämför med. Men det är definitivt värt pengarna ända ^ ^

Denna dag har gatt snababre än vanligt, vilket är tur der. Nu är det bara fredag kvar och sedan slipper jag bry mig om verken flickorna eller modern tills söndag kväll. Lovely.

One Day I'll Fly Away

Saknar. Fantiserar. Bade om the Sims och om verkligheten. Peppar mig med musik. I helgen tror jag att jag ska stanna kvar ensam i huset medan de andra smiter till sommarstugan i Acebedo. Hur fint det än är där är det dock otroligt trakigt och lite för mig att göra. Da stannar jag hellre här och lär umgas med 20-aringar och sitter vid dyrt internet. Det hade varit ännu bättre om de inte hade dubbat alla program fran engelska, men jag kan klara mig ända.

Hot In Herre

2 veckor, 6 dagar.

Hur millmill mar idag so far:
- ont i halsen och hes sedan jag vaknade
- min huvudvärk är kvar sedan igar

+ som gott för första gangen pa ett tag, vaknade väl bara en gang inatt (pa morgonen). Sa min energi är betydligt högre vs igar.
+ Humöret. Ganska mycket bättre efter att fa ha pratat/chattat med folk igar.

· Varmt. Ibland för varmt.
· ska träffa nytt folk idag, en pôjk pa 22 ar som Cristina tydligen litar pa. Great, men det betyder mindre tid med Ana och kanske inget internet. Vi far se.

Hej. Det är varmt. Jag är törstig. Borde dricka vatten. Har inget vatten. Har ingen dricka alls. Det är varmt. Hej.

Det är ganska väldigt varmt här. Värmen stiger snabbt till minst 30 grader pa morgonen och inte blir det svalare under dagen. Jag borde nog dricka vatten. Riskerar o-bra saker om jag inte dricker. Det finns en dryckesfontän pa omradet! Jag gar dit sen. Om en dryg halvtimme. När lillflickans simlektion är klar. Hehe, jag har nog inte förändrats sa mycket här, after all.

ÄNTLIGEN!

Efter över en timmes svettigt jagande av internet hittade jag det i ett litet internetkafé i en galleria! Hell yeah! En och en halv timme, 50 kronor, 3 blogginlägg, 4 muffins och nagra msn-konversationer senare var det en happy millmill som gick hemat. Hon till och med sjöng lite utan anledning/av glädje. (Det är utan anledning-delen som är det viktiga och inte lika vanligt i lilla España ;) )

Happihappi... och hungrig.

What A Girl Wants

Tisdag den 29e juni, tre veckor kvar.

Zombiemode. Barnen plaskar nu i simbassängen, men det verkar som att ingen av oss är pa riktigt gott humör. Kanske är det jag som rakat smitta dem, men jag har riktigt svart att fa upp humöret idag. Bas humöret har hamnat pa neutral-linjen här borta (Kuusinen-Andreas, du vet vad jag talar om)... Trots det kan jag säga att min lyckoniva fortfarande ligger stadigt högt. jag har mycket att vara lycklig över, men inte sa mycket att vara glad för just här. I eftermiddag blir det internet, though. AHFYFANIHELVETE vad skönt! Och välbehövligt.

Jag borde fortfarande fixa till min blogg, förresten. Den är ganska sa ful. Vill lille JohanJujuAnoosMonkey hjälpa mig med detta eller ska jag fraga runt lite till? Nagon som erbjuder sig?

Barnen är bättre i vattnet än vad jag är. Den minsta kan knappt simma, men det hindrar henne inte fran att halla pa och doppa huvudet i vattnet och försöka massor ända. Jag skulle aldrig vaga. Jag vet inte om jag är avundsjuk eller inte... Jag gillar inte vatten. Tycker inte om det. Skulle mycket hellre flyga.

The Girl And The Robot

Robot. Eso es.

Huvva.
HUmör just nu: inte precis det bästa. Man kan ju alltid hoppas pa att det är PMS, sa har man det överstökat. Men don't you worry. Till ytan är jag fortfarande JÄTTEtrevlig och glad. Huvva.

En ljuspunkt pa dagen var Ana, dock. Hon vagar vara äkta och operfekt. Thank GOD for that. Jag har nu ett nytt par solglasögon. Kanske inte de vackraste, men de var inte dyra heller, sa det är lugnt. Mina naglar är inte perfekta längre heller, för att fortsätta pa det ytliga, det blev sa när lilla jag nästan rakade ga vilse. I en främmande stad. Utan bra mobil eller nagon aning om vad gatan hette som jag skulle till. Da blir man lätt lite nervös och pajar sina naglar. Oups!

Mmm, men glassen. Glassen! Fy vad gott! Cherrymania y chocolate con m...algo. ¡Ricissima! (Oj vad gott!)

Och nu sitter jag hÇar i sängen med ont i nacken och hoppas pa att kunna göra av flickorna nagonstans bra imorgon, sa jag far gott om tid för mig själv pa internet.

...och tänker pa hur trevligt det skulle vara att somna i nagons famn. Jag skulle nog behöva det ATM. Gonatt!

Catch-22

Dag 7, 22 more to go.

Vardagen har kickat in. Jag har börjat vänja mig vid rytmen. Det är bra, da kanske den gar snabbare. Jag saknar och längtar, men jag trivs hyfsat som det är ända. Nu tror jag dessutom att jag hittat en plats att regelbundet logga in pa internet pa, sa vi far hoppas att det fungerar.

Egentligen har jag inte sa mycket att säga om idag. Det har blivit en vana. Jag lär mig. Snabbt och langsamt. Väntar pa att tiden ska ga. Försöker göra det jag ska. Inga stora problem. Jag maste köpa solglasögon, dock. Och gärna en ny mascara ocksa. Far se om jag lyckas med det ikväll. Imorgon vill jag till internet, though, har saker jag maste fixa (typ p!nk och IRLet). Far prata med Ana om det, se om vi kanske kan träffas varannan dag istället, eller kanske lata bli imorgon, bara. Jag borde ladda batteriet pa min i-pod ocksa, men det kommer jag säkert glömma.

Jag vill prata med er folket! Det är inte datorn jag är beroende av, det är er.

Make Me Over

Den här bloggen känns alldeles för djup och pretentiös ibland, hope that's fine with you. xP

Oh, btw, jag gillar mig själv utan smink, don't get me wrong, jag tycker bara jag blir ännu snyggare och att det speglar min personlighet mer med smink.
...och sa är det kul! :D 

Happy

Vad tänkte jag mer pa? Jovisstja!
1. Lycka... eller ja, lite om den där konstiga boken
2. Antalet sidor jag skrivit i denna boken.
Pa äkta millmill-vis börjar vi med nr 2.


Över 25 sidor text! Sa mycket har jag skrivit i denna lilla anteckningsbok som ska föras över i min blogg. Över 25 sidor pa mindre än 6 dagar. Tänk om jag var sa produktiv oftare! o.o Vad sägs? Borde jag avsätta tid, även i vardagen, för att skriva till min blogg? Skulle jag lyckas? Anyways, här kommer jag troligtvis behöva köpa en till bok om det fortsätter sahär... Jag har ju 23 dagar kvar!


Nu till nr 1. Lycka.
Den där jäveln Brülde skulle ju krangla till allt och komma till otroligt konstiga slutsatser om bade moral, lycka och mening med livet. Suck. Idiot.

Sa nu tänkte jag sahär: Millmill, som faktiskt varit (och är) äkta lycklig, tilll skillnad fran vad författaren troligtvis nagonsin varit, kan sammanfatta hur hon tänker och äga sönder denne dummer!

Here we go:
· Moral.
    Moralen kräver att du ska undvika att skada andra människor i sa hög utsträckning som möjligt. Den säger inget om att du maste sätta en främling i Kina framför dig själv, även om du kanske ibland ska undvika att köpa den billigaste fotbollen, eftersom barnen som gär dem skadas av att inte ga i skolan.
    Vill man sedan göra mer är man mycket välkommen, men det är inget moralen KRÄVER av dig.

· Mening med livet.
    Livet kan ha mening i det stora eller pa ett personligt plan. Men det är först när livet har mening pa det personliga planet som världsmeningen spelar roll.
    Hitlers liv VAR lika meningsfullt som moder Theresas. Han hade lika mycket ett mal och en mening med sitt liv som hon hade. Att vi sedan inte haller med om vad han gjorde i det stora spelar inte lika stor roll pa det personliga planet. Tyckte Hitler att det han gjorde med sitt liv var meningsfullt sa var hans liv meningsfullt.
    Just sa extrem behöver inte du vara, men meningen med livet är subjektiv. Ser du en eller flera meningar med ditt liv, meningar att leva, sa har du hittat din mening med livet. Levet du dessutom efter den sa är ditt liv meningsfullt.

· Lycka.
    Det finns tva sorters lycka; eufori och bestaende lycka. Det är den bestaende vi ska prata om.
    Bestaende lycka är mer permanent än eufori. När du är fullt lycklig är du helt enkelt tillfreds med livet och tänker att "Det skulle egentligen inte vara sa hemskt om jag dog nu. Jag vill inte dö, eftersom jag har sa mycket att leva för, men dör jag nu skulle jag uppnatt iallafall allt det viktigaste."

Ett sätt att försöka uppna denna bestaende lycka är genom att tánka efter vad du inte är nöjd med i ditt liv. Försök sedan tänka objektivt och placera sakerna i tre högar -
"SKA ändra" saker du kan och vill ändra, saker som är viktiga och som du ska kämpa pa att förbättra.
Ex. 'blyghet', 'denna rollen jag fastnat i' eller 'relationen med min mamma'

"Ska ACCEPTERA" saker du inte kan ändra pa. Saker du ska lära dig att tycka om eller iallafall inte ogilla, eftersom du ända inte kan göra nagot at det och det är en del av dig.
Ex. 'min näsa', 'jag förlater för lätt' eller 'min längd'
Ett tips för att lättare komma förbi detta är genom att framhäva och dra uppmärksamhet till de delar av dig du tycker om istället.

"Inte sa viktigt" saker som visst gar att förändra, men som faktiskt kanske inte spelar sa stor roll egentligen. Pausa jakten pa dessa saker och lat dem komma om de vill. Eventuellt kan du flytta saker härifran till SKA-högen allteftersom den töms.
Ex. 'en pojk-/flickvän', 'MVG i allt' eller 'popularitet'

That's how I did, förvissa inte lika medvetet, men det funkade för mig. Med det är det inte säkert att det kan funka för alla, men att försöka skadar kanske inte ;)


TiK ToK

3+2

Wake up in the morning feeling like P-Diddy...

Idag vaknade jag sent och utvilad (okej, sent klockan 11 kan väl diskuteras egentligen, men för mig här är det sent), trots att jag hade fatt ga upp mitt i natten och hjälpa en spyende femaring. Nu sitter jag här och äter en sa stor frukost jag bara kan, för att inte bli för hungrig till lunch. Idag blir nog en hyfsat bra dag, bara jag haller mig mätt.

Jag har faktiskt, mot förmodan, lyckats fa mig en liten bränna. Den är nog inte mycket i jämförelse av vad de de flesta av er skulle fa, men den är min solbränna. Jag tror faktiskt att jag far mer latino nyans pa huden när jag är solbränd. Inte bara för att jag blir brun utan även nyansen pa det bruna. jag far nagon liten trevlig olivunderton som gillas. Önskar bara att det kunde vara lite lättare att fa den.

Vet ni vad som mer är bra med solbrännan? Svar: Jag blir snyggare. Speciellt utan smink. (Vilket kan behövas, eftersom min mascara är slut) Grymt, huh? :D

EMILIA AMANDA LUNA.

Alla är nog inte som den flickan. Alla är nog inte lika accepterande, lika optimistiska och lika människoläsande som henne. Alla är nog inte lika envisa, hetsiga och pastridiga. Lika naiva. Alla är nog inte lika fyllda av tro och misstro pa mänskligheten. Alla är nog inte lika agnostiska som den flickan.

Ibland har hon svart att första det. Ibland är det sa självklart för flickan att vara som hon är att hon inte riktigt inser hur det är möjligt att vara annorlunda. Att inte se det bästa i alla man möter. Att inte lita sa totalt pa nagon tills de sviker en. Att inte första människor sa enkelt.

Ibland glömmer flickan att inte alla är som hon. Ibland väljer hon att tro annat.

Eet

Saknar du mig? Ja, det gör du. Bra. Bäst för dig, det.

..klockan är snart 7, har jag tur sa blir det middag om tva timmar, men I'm definetely not counting on it.

Tonight's gonna be a good night

26e, 3 veckor, 3 dagar             Lördag, right?
... Men nevermind, det är helg och lugnt och jag har fatt mig en ORDENTLIG dush, sa nu är jag jättesnygg. Dessutom har vi musik. Som jag känner igen/kan. Hallelujah. (Cecilia, du räddade mitt humör)

"Lashunna gunrrabi agush gushnaa"
(That tonight's gonna be a good good night)

Andreas Kusinen, har du läst "Hur viktigt är det att vara lycklig?" av Bengt Brülde? Jag undrar hur mycket du skulle halla med honom och vad du skulle tänka om vad han skriver. (Jag haller nämligen INTE med honom och tycker att han är alldeles för dalig pa att vara objektiv, boken bestar bara av hans asikter, även om han försöker hävda annat.)

Whiskas - om katten själv far välja!

Jag sitter ute pa landet nu, i ett absolutely STUNNING hus (pardon my sprakgröt). Ute i ingenstans, omgjord ladugard. Fantastiskt! Hade det inte legat sa langt borta fran mina världar (alla världar) sa hade jag nog gärna bott här permanent.

Jag sitter i ett fönster nu (som jag alltid gör om jag far chansen), med en spinnande whiskas-katt i knät och ser ut pa.. ja, det är ett sadant landskap som beskrivs i böcker men sällan ses i verkligheten. Enkla akrar, ängar där man ser hur vinden dansar i gräset, självskötande lövskogar och bara nagra fa hus i ett böljande landskap. Här far vinden flyga som den vill, avslappnat. Och nästan jag med.

Ni far förresten förlata min svenska grammatik när jag kommer tillbaka, jag har en känsla av att den kommer bli helt uppfuckad här. Saklart att jag försöker bibehalla den, t.ex. genom att läsa och skriva här (i min antackningsbok), men hur väl det kommer ga vet jag inte. Heja pa mig medan jag är här och sla mig inte när jag kommer tillbaka. Inte för det iallafall.

Constant hunger, HELL YES!
They really do eat on strange hours, and candy all day long. I really don't think tou can blame anyone but yourself for the children wanting to eat extreme amounts of sugar during the day if you allow it 90% of the time and only serve real meals at MOST every 6 hours. Ay, ay, ay. XP

RSS 2.0