Paper planes

Man vet att skolan har börjat när man nästan somnar på tåget hem trots att man slutat tidigt och när man har börjat inse hur mycket arbete som ska göras hemma.

Vad jag har förstått det ska vi skriva två dag-/loggböcker iår (och tro mig, dagböcker är INTE min styrka), en i idrotten och en till projektarbetet. Lurig som jag är har jag bestämt mig för att ha dem i bloggform. Tanken var att det kanske ska bli lite lättare för mig att komma ihåg, eftersom jag ändå skriver blogg ibland vanligtvis, att jag liksom kan passa på. Återstår att se om det är en bra idé eller inte.


Det regnade idag, förresten. Och jag cyklade till tåget i ösregn. Men var snygg större delen av dagen ändå. Stolt (utseendefixerad) flicka. Jag kan inte hjälpa det, jag tycker smink är rent ut sagt SKITKUL, och slänger man på lite nya snygga kläder på det kan inte dagen starta mycket bättre. Men oroa er inte, jag tänker inte göra detta till någon slags modeblogg med nya, likadana "dagens outfit" varje dag, riktigt så hemsk är jag inte. (Or am I?)

How to love


Pumped up kicks


För de som var intresserade så kan jag berätta att det är svårt att fixa en hyfsad snedludd om den befintliga är rak och kort. Håret är lite för konservativt. När jag ser närmare på det kanske det är lika bra, känner mig alldeles för rix-fm-poppig. (Det skulle också kunna vara för att det är vad som råkar spelas på radion.) Oavsett vilket längtar jag efter frisörtiden om tre veckor.

I övrigt har skolan startat nu. ÄNTLIGEN sista året! Schemat ser dessutom hyfsat ut, förutom en evighetslång ensam håltimme på fredagar dvs. Någon slags vana ska bli skönt att få in igen i alla fall.

Womanizer

Superpowers - not good enough.

Let's twist again

Och så plötsligt var man på en snabbtur till Stockholm. Bara för att trötta ut sig lite extra lagom till skolstarten, menar jag. Att vara pigg och utvilad när skolan börjar går ju inte för sig! Kommer hem ikväll åtminstone, så jag får några nätter på mig att vrida tillbaka dygnet i alla fall till hälften.

Oh, och förresten: TWISTAAAAAAARRD!!!!

Can't nobody

Okej, jag erkänner, jag har fastnat. 2NE1 spelas lite för mycket i mitt rum nuförtiden. Och då har jag dem ändå varken på spotify, skiva eller nedladdat. Youtube för hela slanten. Men de är ju så söta (framför allt Dara)!

Ramlar

Uff. Idag var en sådan dag då inget riktigt ville gå rätt. '2 steg från Håkan' som jag hade tänkt se var t.ex. överfull redan innan jag kom dit. Till slut kom i alla fall en Agnes till min räddning. Tack och lov för sällskap och samtal som flyter runt lite hur som helst. Nu är jag hemma och trött. Imorgon är det Way Out West-jobb. Wish me luck!

Swing life away


Don't wanna go home

För ett par veckor sedan, medan morfar fortfarande var här, var hela familjen nere i Skåne där vi bland annat hälsade på i den snyggaste trädkojan jag någonsin sett. Nedan följer delar av bygget som både gick under marken och tio meter upp i luften.

Själv fångades jag på två bilder, can you see me?

Sweet perfection

När en viss liten Moodh skulle ge mig ämnen att skriva om lyckades han påminna mig om att jag bakade några exeptionellt goda muffins häromdagen. Så jag tänkte, varför inte dela med mig? Menneh, har ni diabetes skulle jag nog tipsa om att strunta i just detta inlägget, jag vill ju inte att ni ska dö.

KLADDKAKEMUFFINS MED MARSHMALLOWS (ca 8 st)
Gjorda av:
2 ägg
3,5 dl socker
0,5 dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
100g smör/margarin
lagom mycket marshmallows

Gjorda hur:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smälta smöret/margarinet. Ställ den ena att värmas (ugnen) och det andra att svalna (smöret) medan du fixar själva smeten.

Som nästan alltid är en bra början att vispa ihop ägget och sockret tills det blir vitt och luftigt. (Är du stor och stark använder du vanlig visp medan du passar på att träna armarna, är du smart kör du elektriskt.) Efter det blandar du i först kakao, salt och vaniljsocker och sist mjölet och det nu flytande matfettet. Notera att det kommer och ska vara en väldigt smetig och flytande smet.

Allra sist hackar du marshmallowsen i bitar (om det inte redan är minibitar) och rör i innan du häller ner allting i vanliga muffinsformar. Glöm inte att lämna kvar så mycket smet i skålen att du får något att slicka upp medan du väntar på att muffinsen ska grädda färdigt! Just den där färdiggräddningen ska ta mellan 10 och 15 minuter beroende på om dina formar (inte former) är små.

ÄT!

E.T.

Suck, ännu en gång har jag glömt att stjäla föräldrarnas dator för att hämta bilderna från Skåne och lägga upp dem. Det kommer, jag SKA fixa det. Så länge får ni hålla till godo på en sneak-peek av något jag hoppas kunna göra på riktigt senare:


Possibility

Min nya favoritmusikvideo/kortfilm. Som någon sade bland kommentarerna "makes you want to be a child again".
"No, es al revez."

RSS 2.0